Skip to content
TheCookery_Logo_White

Het meest complete compacte keukeneiland

The Cookery is de keuken die past: in je huis, maar ook bij je smaak en je behoeftes. Dat zit ‘m in details als het iets hogere aanrecht, maar ook in de standaard luxe opties en de ruimte om samen te koken.

En dat allemaal verpakt in een klein en compact eiland, zo ontworpen dat het minstens zoveel opslag heeft als een standaardkeuken én je elkaar nooit in de weg loopt.

The_Cookery_Interior

De basis

Compact formaat

Meer hoogte, meer opslag. The Cookery is iets hoger dan gebruikelijk. Dankzij deze extra centimeters ontstaat meer opslagruimte. Met een maat van 2,45×0,93m en de mogelijkheid om zowel vrijstaand als tegen de muur geplaatst te worden, past het eiland in bijna ieder appartement.

Ruimte voor twee (of meer)

Samen koken is leuk, maar met te weinig ruimte kan het erg heet worden in de keuken. Dankzij de efficiënte indeling van The Cookery blijft het gezellig: de spoelbak is zo geplaatst dat de kraan aan beide kanten bediend kan worden. En omdat de pitten in een rij opgesteld staan, blijft hier aan weerszijden ruimte over voor snijden en bereiden.

RVS Blad

Het blad is gemaakt van roestvrij staal. Handig, het is hygiënisch, vloeistofdicht en hittebestendig. Praktisch onderhoudsvrij, en ook nog eens mooi om te zien.

Standaard luxe met persoonlijke touch

The Cookery is standaard uitgerust met een Quooker, geïntegreerde afvalscheiding, koelkast, afwasmachine, 3 inductie kookplaten, ingebouwde stopcontacten en een combi-oven. Daarnaast kun je enkele opties bepalen zoals de kleur, bewegingsgevoelige verlichting in de plint, een barblad of een stoomoven in plaats van de combi-oven.

Grote spoelbak

Fijn: eindelijk een spoelbak waar je grote pannen in passen. Doordat de bak minder diep is, ontstaat daaronder ruimte voor een volwaardig keukenkastje. Bovendien loopt het RVS naadloos over in het keukenblad: niet alleen mooi, maar ook heel hygiënisch.

Besteklade

Door de extra brede besteklade van 120 centimeter blijft de inhoud overzichtelijk, omdat alles er makkelijk in past. Je spullen blijven mooi geordend als je kiest voor de speciaal ontworpen The Cookery bestekverdelers.

Kookpitten

The Cookery heeft drie grote ingebouwde inductie-kookpitten. De pitten bevinden zich naast elkaar in plaats van in een vierkant, zodat er zonder problemen drie grote pannen tegelijkertijd op passen. Per ongeluk een hete pan van het vuur stoten gebeurt dankzij deze opstelling ook niet meer.

Kleuren

De geselecteerde kleuren vullen zowel een tijdloos als eigentijds interieur perfect aan. Kies iets waarmee je keuken naadloos opgaat in je woning, of geef ‘m juist de hoofdrol in je interieur.

Kleuren

De geselecteerde kleuren vullen zowel een tijdloos als eigentijds interieur perfect aan. Kies iets waarmee je keuken naadloos opgaat in je woning, of geef ‘m juist de hoofdrol in je interieur.

De opties

Kranen

The Cookery wordt geleverd met een Quooker Fusion. Standaard wordt deze uitgevoerd in RVS, maar zwart is ook een optie tegen meerprijs. Naast warm, koud en kokend water kan de Quooker ook gekoeld bruisend water geven, als je hem combineert met een optionele Quooker CUBE.

Stoomoven

Standaard is The Cookery uitgerust met een combi-oven. Wil je je eten ook kunnen stomen? Kies dan zelf voor de combi-stoomoven.

XL Cookery

Wil je nog meer extra opslag? Kies dan voor de XL Cookery die 60cm langer is. Aan beide kanten heeft deze een vijfde kastje. In plaats van twee laden van 120 centimeter is de XL versie uitgerust met vier laden van 100 centimeter.

Bar

Heb je je gasten graag dichtbij tijdens het koken of zou je meer werkruimte willen? Breid dan je eiland uit met onze houten bartafel.

Opties inbouwkoelkasten

Met de kouwe kant van The Cookery kun je ook volop variëren. Kies bijvoorbeeld voor een inbouwvriezer in plaats van een extra koelkast. En mocht je een losse koelkast nemen, dan blijft er in de keuken uiteraard ruimte over voor een extra keukenkastje.

Plintverlichting

De plintverlichting heeft een bewegingssensor en gaat vanzelf aan zodra je in de buurt komt. Ideaal voor nachtelijk snacken.

Veelgestelde vragen

Kan ik hem ergens bezichtigen?

The Cookery staat in Amsterdam, Lochem en Utrecht en is op afspraak te bezichtigen. 

Hoe snel kan hij worden geleverd?

The Cookery kan binnen twee tot vier weken worden geleverd en geplaatst, omdat het eiland op voorraad wordt geproduceerd.

Is de spoelbak niet te ondiep?

Van oudsher moest een spoelbak diep genoeg zijn om de afwas te kunnen doen. Maar inmiddels hebben we afwasmachines en vervalt de behoefte aan een diepe bak. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een lange spoelbak: er past dus evenveel water in.

Hoe zorg ik dat The Cookery goed wordt aangesloten?

Bij de aankoop van The Cookery krijg je vooraf een tekening waarop staat aangeven welke aansluitingen er moeten zijn. Met deze tekening kan jouw aannemer of installateur de juiste aansluitingen laten aanleggen. Wanneer blijkt dat de aansluitingen niet conform deze tekening gemaakt kunnen worden, is The Cookery helaas niet te plaatsen en krijg je je geld terug.

Kan ik de keuken ook zelf plaatsen?

The Cookery wordt in geprefabriceerde delen geleverd en door onze specialisten geplaatst en aangesloten. Het is dan ook niet mogelijk om de keuken zelf te plaatsen.

Kan ik ook mijn eigen apparatuur installeren?

Het ontwerp van The Cookery is volledig afgestemd; de apparatuur is daardoor slim ingebouwd. Het is daarom niet mogelijk om eigen apparatuur te installeren zonder verlies van garantie.

Is hij niet te hoog voor mij?

The Cookery is alleen verkrijgbaar in hoogtes van 95 of 100 centimeter. Standaard keukens hebben een aanrecht van 92 centimeter hoog. Deze hoogte is decennia geleden gebaseerd op de gemiddelde lengte van personen. Maar die gemiddelde lengte is inmiddels een stuk langer. Een hoger aanrecht is dus zeker geen overbodige luxe.
Maar zelfs als je wat kleiner dan gemiddeld bent, is een hoger aanrecht prettig: onderzoek heeft aangetoond dat een hogere keuken voor kleinere mensen ergonomisch beter is dan een te lage keuken voor lange mensen. Nog een voordeel: door die extra centimeters kan de inbouwapparatuur efficiënter worden gebruikt. 

Heb ik ook een afzuiger nodig?

Niet altijd. Moderne nieuwbouwwoningen hebben vaak een centraal afzuigsysteem, wat automatisch zorgt voor voldoende luchtverversing en de afvoer van etensluchtjes. Daarnaast genereren inductiekookplaten minder warmte dan gaskookplaten. Het kookvet kan daardoor niet meer verdampen, maar slaat neer voordat het zich door de ruimte kan verspreiden.
In woningen zonder centraal afzuigsysteem of met beperkte capaciteit adviseren we wel een afzuigkap toe te passen.

The Cookery Rigakade 10 1013 BC Amsterdam 020-2044598