Skip to content

Over The Cookery

Over The Cookery

The Cookery is een herdefinitie van de standaard keuken in nieuwbouw woningen. Een compact kookeiland dat voldoet aan de consumenteneisen van nu en is ontworpen vanuit de filosofie van een auto.

Het resultaat is een high-end massaproduct met meerdere opties waarbij elk onderdeel tot in het detail is geoptimaliseerd.

Wie we zijn

The Cookery en The Lavatory zijn 2020 geboren uit onvrede over de opgeleverde standaardkeukens in nieuwsbouwprojecten. Lees er meer over op de Partner pagina

Onze missie

The Cookery is de opvolger van de klassieke standaardkeuken in nieuwe woningen, met oog voor de eisen en behoeftes van deze tijd. Het resultaat is een compact kookeiland, op maat te maken dankzij meerdere keuzeopties en passend in ieder interieur. Een klein eiland, waar je elkaar desalniettemin nooit in de weg loopt, dankzij het efficiƫnte en logische ontwerp.

The Cookery biedt oplossingen voor problemen die we pas registreren als we eenmaal het alternatief hebben ervaren. Eerder denken we er niet over na: we accepteren de standaardkeuken die bij het huis werd opgeleverd, met het standaard lage aanrecht, het onbruikbare gootsteenkastje en de krappe werkruimte. Deze keukens blijven stug in het aanbod onder het mom: ‘het is goed, want zo hebben we het altijd gedaan’.

Maar tijden veranderen. De gemiddelde lengte van een mens is de afgelopen zestig jaar bijna tien centimeter toegenomen; zaken als de afwasmachine, inductiekookplaat en recycling hebben hun intrede gedaan. Tijd voor een herontwerp dus.

Productie

Om de uitstoot door transport minimaal te houden, worden de keukens van The Cookery volledig in Nederland geproduceerd.

Duurzaamheid

tekst

Werken bij The Cookery

tekst

Pers en beeldmateriaal

tekst

The Cookery Valschermkade 29 1059 CD Amsterdam 020-2044598